DUYURULAR

19.09.2022

Türkiye İç Denetim Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Uluhan Kumru’nun 27. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

19 Eylül 1995 tarihinde Sn. Ali Kamil Uzun liderliğindeki 47 girişimci iç denetim profesyonelinin oluşturduğu Türkiye İç Denetim Enstitüsü bu yıl 27. yaşını kutluyor.

Kurumsal yönetim düsturunu ilke edinen ve bu vesile ile Türkiye’de sivil toplum kuruluşları arasında kurumsal yönetim derecelendirmeleri ve yönetsel olgunluğu ile örnek gösterilen Türkiye İç Denetim Enstitüsü’nün bugünlere erişmesinde, kuruluş iradesinden miras aldığı girişimcilik, gönüllülük, çalışkanlık, alçakgönüllülük ve paylaşımcılığın payı büyüktür. Bu irade ve yaklaşım ile Enstitümüzün bugüne dek ortaya koyduğu her eserde, ortak aklın, işbirliğinin, bireyden önce mesleği gözetmenin, katılımcılığın, kısacası “ben” değil “biz” olmanın yansımalarını görüyor ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz.

Meslekte Mükemmelliğin Küresel Paydaşı olma vizyonunu benimseyen kurumumuzun temellerini atan ve bu 27 yıllık yolculuğunda onu bugünlere taşıyan sivil girişimcilikleriyle bu güzide kurumu hayata geçiren kurucu üyelerimize, bu dünyadan göçen ancak gönlümüzde yaşayan büyüklerimize, tüm özverili meslek insanlarına ve en az onlar kadar özverili ailelerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Kurumsal yönetimin en önemli aktörlerinden olan iç denetimin Türkiye’deki meslek örgütü olan Türkiye İç Denetim Enstitüsü, küresel ayak izi, etkin faaliyetleri, mesleğin akademik gelişimindeki özgün rolü ile daha iyi bir kurumsal iklim için, kuruluş iradesinden aldığı güçle, durmadan çalışmaya devam edecektir. Kuruluş yıldönümümüz kutlu olsun.

Uluhan Kumru
 
Türkiye İç Denetim Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı
 
İstanbul, 19 Eylül 2022